WORKSHOP – Tunisch gehaakte stola

Deze workshop gemist? Geen nood! Het patroon vind je hier.

Deze luchtige puntsjaal is een toppertje als stola op een jurkje op een zomeravond, maar je draagt hem net zo goed als ruime sjaal in de winter.  De techniek van tunisch haken houdt het midden tussen haken en breien en zorgt ervoor dat de sjaal aan beide kanten met een ander effect kan gedragen worden.  Aan de ene zijde lijkt het resultaat op gestreept breiwerk, aan de andere zijde vormt de tunische steek een zachte kleurovergang.

Wat moet je kunnen?

Het is een plus als je al gewoon kan haken, maar niet strikt noodzakelijk.  Tijdens deze workshop leg ik je volledig uit hoe tunisch haken in zijn werk gaat, dus het kan prima voor beginners!

Wat zit er in de workshop?

Voor de prijs van 45€ stel ik voor jou een pakket samen met de gekozen kleuren wol en als je dat wenst, voorzie ik ook de benodigde tunische haaknaald (laat dit weten bij inschrijving).

De stola wordt gemaakt met 2 superzachte wolsoorten in verschillende melanges (wol-alpaca-polyamide-acryl). Je kiest een dégradé kleur en een bijpassende effen kleur om het zacht overgaande kleureffect te bekomen.  Het origineel is gemaakt in nr. 72 gecombineerd met gebroken wit.

De stola is uitgewerkt in een ruime maat.  Wil je hem kleine maken, dan pas ik het patroon graag voor je aan tijdens de workshop.

En wat gaan we doen 🙂 ?

Na het pasmoment, gaan we de tunische steek oefenen en vervolgens met de stola starten.  Nadien worden de rand en bolletjes verder uitgelegd en gedemonstreerd.  Ik voorzie een monkey-proof 😉 werkbeschrijving, loop die samen met jullie door en help waar nodig, uiteraard onder het genot van een drankje en wat lekkers.

Wat breng je zelf mee?

 • Tunische haaknaald nr. 5.  Het kan eventueel op een rechte naald, maar ik raad een haaknaald aan waaraan je een (korte) KnitPro kabel kan bevestigen.
 • Een pen en notaboekje

Waar & wanneer?

MECHELEN : Woensdag 2 mei van 19u30 tot 22u00

Let op : het aantal plaatsen is beperkt!

De workshops te Mechelen gaan door in de kantoren van Ixor – Schuttersvest 75 – 2800 Mechelen. Parkeren kan in de nieuwe ondergrondse parking Bruul of op de vesten (betalend tot 19u). Het kantoor is ook prima bereikbaar per bus of per trein (10 minuten stappen van het station) en per fiets (kan veilig in de inkomhal staan).

Hoe inschrijven?

Stuur me een mail met volgende gegevens :

 • de datum die je wenst
 • de kleuren wol van je keuze (graag het nummer van de dégradé kleur en de benaming van de bijpassende effen kleur vermelden)
 • of je een tunische haaknaald nodig hebt (Knit-Pro plastic tunische haaknaald incl. korte kabel)
 • je gsm-nummer en mailadres

Ik reply je dan asap met de bevestiging of er nog plaats is en de betalingsgegevens.  Je inschrijving is namelijk pas definitief wanneer ik je betaling van 45€ ontvangen heb op rekeningnummer BE97 0018 3129 7049!

Happy crocheting 🙂 !

PS : zoonlief was alweer de fotograaf van dienst 😉

6 Replies to “WORKSHOP – Tunisch gehaakte stola”

 1. Voor mij graag nr 71 met gebroken wit.
  Van Martine weet ik nog niet is pas op cruise vertrokken.
  Groetjes Patty

 2. Goedemorgen,
  Voor mij graag een plaatsje op woensdag 2 mei, kleur 72 en een tunische haaknaald aub. Ik heb er nu al zin in.
  Groetjes,
  Leen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...