Hallo, ik ben Bea

Hoe het begon

De creatieve microbe had me al erg vroeg te pakken.  Mijn Granny leerde me met wat wolrestjes en veel geduld breien en haken. Al in het vierde leerjaar breide ik mijn eerste trui, die ik zo trots droeg dat hij enorm uitrekte en wel tot het zesde leerjaar bleef passen!  En sindsdien ben ik niet meer gestopt met het pimpen van mijn garderobe met zelfgemaakte warmte.

Ken je me ergens van?

Wellicht wel.  Waarschijnlijk ben je me al wel eens tegen het virtuele lijf gelopen op mijn social media kanalen Instagram, Facebook en YouTube of ken je mijn Koekjes & Boekjes blog.

En in 2018 deed ik als enige Belgische deelneemster mee aan ‘HaakSTERK van Nederland’ georganiseerd door Wolplein.  Het was een echte haak-rollercoaster! Maar het was ook heel leuk om op korte tijd veel bij te leren en ook erg fijne collega-HaakSTERren te leren kennen.  Hoewel ik voordien eerder een echte ‘Belgische breister’ was, werd de passie voor het haken hervonden.  En dus ben ik me meteen ook gaan verdiepen in tunisch haken, wat een beetje het midden houdt tussen breien en haken.  Prima voor zo’n ik-kan-niet-goed-kiezen-beestjes als ik.

En ook op de gezellige Libelle Winterfair kon je gratis workshops bij me volgen.

Als je passie je missie wordt…

Als doorgewinterde creatieveling geef ik jou graag mijn kennis en kunde door via mijn patronen en (voorlopig enkel digitale) workshops.  En bovenal hoop ik dat je net als ik naast de trots en voldoening van je eigen creaties ook de rust mag ervaren die creativiteit brengt in je leven en in je hoofd.

Happy crea!

Altijd weer reikhalzend uitkijken naar een nieuwe workshop van het Betere Bolwerk. Mooie verassende modelletjes allerlei, met een klaar en duidelijk uitgewerkt patroon. Service nadien gegarandeerd. Een aanrader voor beginnelingen en gevorderden!
Sonja
Wat een zalige ontdekking, de workshops van Het Betere Bolwerk gegeven door Bea, in een gezellig, huiselijk kader. De ontwerpen zijn afwisselend, creatief en heel mooi. Voor elk wat wils!!
De presentatie en het aanbod van de bestelde producten zijn steeds heel verzorgd en persoonlijk. Zelfs een ongeduldig persoon als ik, komt er aan zijn trekken en wordt met plezier geholpen!!
Dank je wel Bea voor de tot nu toe leuke avonden!!
Karin
Een workshop met Bea van "Het Betere Bolwerk" is altijd genieten.
Stap voor stap, op een rustige manier word je begeleid en begrijp je wat je moet doen om zelf (na wat huiswerk) te pronken met een prachtige sjaal, vest, ...
De ontwerpen zijn creatief en zowel beginners als gevorderden vinden er hun gading. Ik ben fan en kijk altijd hoopvol uit naar een nieuwe mail of Facebook post.
Martine
Super leuke, mooi verzorgde workshops. Bea is een toplesgeefster, geeft duidelijk uitleg, helpt waar nodig, niets is teveel ... Veel variatie in de workshops: haken/breien en patronen..., steeds keuze uit verschillende kleuren wol. Duidelijke werkbeschrijving en de materialen zijn steeds mooi verpakt.
Al veel bijgeleerd en mooie dingen gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar. Een aanrader!
Ann

Volg me op social media

Mijn nieuwsbrief houdt je up-to-date per mail, maar de nieuwtjes zijn natuurlijk ook te vinden op Instagram, Facebook, Pinterest, YouTube en uiteraard vind je mijn patronen in mijn Etsy shop en binnenkort ook op Ravelry.