Make ALongs

In een Make ALong volg je op de eerste rij hoe een ontwerp groeit. Op een afgesproken tijdstip wordt een nieuw deel van het patroon gepubliceerd en haak of brei je samen met heel wat andere Bolwerksters mee. Er is ruimte voor vragen, voor foto's, voor cheerleading en af en toe even vloeken ;o)... kortom, pure handwerk-FUN! En bovendien helemaal GRATIS.

MAL, CAL, KAL… Huh?  Dat zijn Make ALongs (mee-maken), Crochet ALongs (mee-haken) en Knit ALongs (mee-breien).  Dit wil zeggen dat er op een bepaald tijdstip voor een bepaalde periode (meestal enkele weken) telkens delen van een patroon worden gepubliceerd.  Ik doe dit gratis op mijn blog met zowel het patroon als de tutorial in de post verwerkt.  Als je ingeschreven bent voor de nieuwsbrief, ben je altijd als eerste op de hoogte hiervan.

Toen de Corona crisis uitbrak, ontwierp ik de eerste gratis Crochet ALong (CAL) : de Straight-from-the-heart sjaal.  Omdat we toen uiteraard niet naar de wolwinkel konden hollen, werd het een sjaal gemaakt met wolrestjes.  Dames die niet over een goedgevulde wolmand konden beschikken werden uit de nood geholpen door de sympathieke dames van De Handwerkwinkel in Mechelen en Knottenwol in Delft. Wie goed rondsnuffelt op de blog en mijn social media, zal zeker mijn lente- en winterversie tegenkomen, maar ook de beauties die werden gemaakt door vele Betere Bolwerksters.  Dus neem een duik in je restjesmand, bekijk de patronen en filmpjes op de blog en wie weet wat voor moois jij uit je haaknaald tovert!